Nye låse

Låsesmed Haslev

Få en god låsesmed og låseservice i Haslev

Der er i dagens Danmark ikke nogle retningslinjer for hvilke krav der er til de private boligejere.

Det betyder at du ikke SKAL skifte låsene ud, uanset låsenes alder eller type. I de fleste tilfælde vil det dog være fornuftigt at holde sig trit med tiden, da tyvene også får mere og bedre værktøj til at bryde din dør op med.

Du skal selvfølgelig kunne lukke dit hus forsvarligt af, hvilket betyder at dørene skal være helt låst.

Hvis du gerne vil have nye låse, skal du tænke over at det er en god ide at de er borebeskyttende, da disse er mere svære at bore op for en indbrudstyv.

Udover låsene vil man også skulle huske på at vinduerne gerne må være aflåst med en eventuel lås, da dette også kan være en nem vej ind for indbrudstyvene.

Typisk vil du også kunne få hjælp til at vurdere om dit hus er sikret godt og dette har Midtsjællands Låseservice mange gode erfaringer med.

Hvad bør du anskaffe dig af låse?

Hvis du har tjekket dine døre for at se om de er sikret godt, men du var ikke helt tilfreds med resultatet, kan det godt overvejes at få et helt nyt system. Det kan dog være svært at finde frem til et godt system, da der efterhånden findes mange på markedet.

Man skal selvfølgelig huske på at alle gode systemer også har deres svagheder – de er bare ikke så kendt af tyvene endnu. Ruko og Abus er, for at nævne nogle eksempler, meget gode systemer som også bliver anbefalet af mange.

I takt med at låsene dog bliver ældre vil sikkerheden ikke være så høj. Typisk vil de nye dog blive lavet med 6 eller 11 stifter, hvorimod man i ‘gamle’ dage kun lavede det med 5 stifter.

De mange stifter gør at det er sværere at dirke låsen op, ligesom at der også er en række andre fordele som Midtsjællands Låseservice er eksperter i.

Man skal også huske på at skifte låsene ud hvis der er flere som har boet i boligen i løbet af de sidste par år, da det kan betyde at de har nøglen til dit hus.

Til sidst vil mange forsikringsselskaber også anbefale – og i visse tilfælde kræve – at låsene bliver udskiftet en gang hvert 7 år, da mange låse kan være slidt der. Alt i alt er det altid en god idé at få lavet et eftersyn af dine låse!

Midtsjællands Låseservice er en låsesmed i Haslev.

Vi hjælper dig med at vælge låse

Hvis du står og skal have skiftet dine gamle og slidte låse ud, skal du være sikker på at du vælger en lås som er sikker og som kan beskytte dit hus mod folk som ikke vil dig eller dine ting noget godt.

Mange står dog på helt bar bund når de skal på udkig efter en låsesmed eller finde en forhandler der tilbyder låseservice. Vi har derfor lavet denne vejledning som måske skal stille de største spørgsmål.

Vil man gerne gå mere i dybden anbefaler vi at man kontakter Midtsjællands Låseservice for at tage en snak om jeres situation.

Hvad skal du tage højde for når du vælger en lås:

Når du skal vælge en lås, er det vigtigt at den har en høj dirkesikkerhed. For at forklare det kort, betyder det at dine låse helst skal have 11 stifter, da de er de mest sikre. Man kan dog også gå ned på 6 stifter, men disse er kun, ifølge andre eksperter, kun 75% så sikre som dem med 11 stifter.

Typisk vil du også skulle anskaffe dig nøgler og her er det vigtigt at de er sikret mod kopiering – mange tyve kan i dag snildt få fat på dine nøgler i 5 sekunder og det er alt hvad de har behov for når de skal tage en kopi af nøglen.

Hvis vi kigger på cylinderhuset skal du være sikker på at den er boresikret, da den ellers med lethed kan bores op. Hvis du ikke på nuværende tidspunkt har borebeskyttelse, er det på tide at overveje det, da flere og flere indbrud sker mod huse som ikke har beskyttet sig ordentligt.

2 låse er bedre end 1

Hvis du har overvejet at det er på tide at skifte din lås ud, skal du også huske på at det er langt bedre hvis dine yderdøre har 2 låse frem for en. Den ene af disse låse skal låses indefra, da det vil give langt bedre sikkerhed for dig.

Hvis en dør kan låses indefra vil det også betyde at, hvis nu en tyv skulle komme ind af vinduet, så vil han ikke have mulighed for at komme ud af døren og derfor ikke kan tage store tyvekoster med sig.

Har man derfor mange værdier i form af computere, TV’er, store malerier, designer møbler eller lignende, ja så vil dette være en oplagt løsning.

Find ud af hvilke låsetyper der findes med en låsesmed i Haslev

Det er meget vigtigt at man holder sig opdateret med hvilke låse der er gode at have og hvilke låse der er blevet forældet. Gider man ikke selv stå for det og derfor skal lede efter en låsesmed som kommer ud til Haslev og omegn, kan vi nævne at Midtsjællands Låseservice er blandt Midtsjællands bedste.

Midtsjællands Låseservice vil også kunne give dig en mere detaljeret vejledning end du vil kunne finde i denne artikel, da vi kan komme ud og se hvad dit behov er.

3 kategorier at vælge imellem

Når du skal i gang med at kigge efter en ny lås, vil du typisk støde på de tre mest populære kategorier som er cylinderlåse, tilholderlåse og elektroniske låse.

Finder man andre typer låse kan de godt være troværdige, men de tre ovenstående er dem som der bliver anbefalet af mange, da de er mere tyverisikret. I visse tilfælde kan andre låsetyper også være forældede og man vil derfor formindske sin sikkerhed.

Typisk vil cylinderlåse være kasse- og instrukne låse. En kasselås vil typisk være med smæklås, så man altid er sikker på at der er låst efter en, men det er også muligt at få dem uden en smæklås.

Selve cylinderen på en cylinderlås er desuden også sikret ved hjælp af et sikkerhedslangskilt, som gør at du ikke blot kan vride cylinderen af. I vores dage vil disse låse også være mere borebeskyttede end andre låse.

En tilholderlås derimod er lidt ligesom en indstrukket lås. Tilholderlåsene anbefales dog ikke, da en tilholderlås ikke passer ind til de systemnøgler som mange vil have i dag.

Typisk vil en tilholderlås heller ikke være noget man finder hos husejere, men i stedet være hvis du skal have en lås til dit pengeskab, tøjskab eller lignende.

Til sidst er der de elektroniske låse, men ofte er dem man finder og anbefaler til erhverv eller døre med højtrafik. Her vil man typisk få et låsekort, således at man ikke kan få stjålet sin nøgle. Man vil kunne sætte forskellige koder på sit låsekort, hvis man ikke skal have adgang til bestemte rum.

Hvis du fortsat er i tvivl og overvejer lidt hvad god låsesikkerhed rent faktisk er, kan vi nævne at det vil være bedst hvis du har flere låse på dine døre – og dette gælder også opbevaringsrum/garager. Du bør desuden heller aldrig, uanset hvilken type nøgle du har, sætte navn eller adresse på, da det er en direkte invitation til tyve.