En bankenøgle – nej, ikke en banknøgle – er nemmere at få fat på end nogensinde. Det er godt for dig, men også for andre, der gerne vil ind i dit hus.

Hvis du aldrig har hørt om en bankenøgle før, så er du ikke den første. Her kan du læse og lære om, hvad en bankenøgle er og bruges til, og vi giver dig råd til, hvordan du kan bruge en bankenøgle og undgå, at andre bruger den ved din dør.

Hvad er en bankenøgle?

En bankenøgle er en universalnøgle, som kan låse rigtig mange døre op. Somme tider kræver det lidt teknik at få dem til at fungere, men de er nemme at få fat på og kan sagtens klare en typisk Ruko-lås.

Bankenøgler giver adgang til mange hjem og er et billigt redskab for tyve. Der kræves ingen knuste ruder, og en bankenøgle kan købes billigt eller nemt laves selv, med en smule søgning på nettet. Hjemmet er åbent for dem, der kan få fat i en bankenøgle, og både på nettet og hos diverse låseforhandlere er det nemt at få fat i en universalnøgle.

Hvordan ser en bankenøgle ud?

En bankenøgle ligner enhver anden Ruko-nøgle. Den passer ind i langt de fleste låse i de danske hjem, er afrundet for enden, og har et takket mønster. Det er én af ulemperne ved masseproducerede nøgler, at mange låse bliver ens, og det gør det let at åbne døre i mange forskellige hjem.

Hvis du er nervøs for, om din lås er usikker, så find evt. en ven eller en nabo med samme type og få dem til at prøve at åbne din dør med deres nøgle. Låse kan nemlig blive for gamle, og selvom nøglerne ikke er identiske, kan de alligevel ske, at låsen er slidt nok til at lade sig åbne.

Risiko med bankenøgler

Risikoen ved bankenøgler er åbenlys: Bankenøgler udgør en sikkerhedsrisiko, da det pludseligt er nemt at komme ind i også et låst hjem. Der skal ikke brækjern eller knuste ruder til, og du kan sagtens komme hjem til en bolig, der ser helt urørt ud, men opdage, at dit TV pludselig mangler. Og uden TYDELIGE tegn på indbrud, er det svært at overbevise forsikringsselskabet, om at der er sket en forbrydelse. Udover det ubehagelige, at en fremmed har rodet rundt i dit hjem.

Usikkerheden ved bankenøgler bliver større, jo ældre din lås er. Derfor er det vigtigt, at du tager nogle sikkerhedsforanstaltninger, for at sikre dit hjem.

Sådan sikrer du dit hjem mod bankenøgler

Den bedste måde at sikre sig mod bankenøgler er ved at opdatere din gamle lås. Der er forskellige sikkerhedsniveauer, og en lås er ikke bare en lås. Udskift gerne din lås med jævne mellemrum. Ruko-nøglen med det runde hoved blev første gang lanceret i 1930’erne og er af utrolig lav sikkerhed, og derfor er det den nemmeste type lås at bryde ind ved.

Det anbefales at udskifte låse, der er mere end 10 år gamle.

Så har du en typisk, rundhovedet Ruko-nøgle, er det tid til en opdatering. Den type lås indeholder 5 stifter, der er den laveste sikkerhed, og i dagens Danmark bliver det anbefalet, at låsecylinderen har mindst 11. Det er nemlig mere komplekst og svært at åbne.

En sikker lås er det vigtigste forsvar mod indbrudstyve. Kontakt os hellere end gerne, hvis du vil høre om mulighederne for en ny lås!